BE-terna - Adacta u regiji i službeno postaje BE-terna

Jelena Paulić petak, 17. srpnja 2020. u 14:00

Adacta, vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji, objavila je završetak posljednje faze pripajanja Adactinog regionalnog dijela poslovanja implementacije globalnih poslovnih rješenja grupaciji BE-terna.

Uz finalno interno usklađivanje, u posljednjoj fazi pripajanja ime Adacta odlazi u povijest, a kompanija službeno na regionalnom tržištu nastupa pod brendom BE-terna. U skladu s time, BE-terna je u regiji od danas dostupna i na novim web-odredištima: u Hrvatskoj www.be-terna.com/hr, Sloveniji www.be-terna.com/sl te Srbiji www.be-terna.com/sr.

Krešimir-Mlinarić, direktor BE-terne u Hrvatskoj
Krešimir-Mlinarić, direktor BE-terne u Hrvatskoj

Prošlogodišnjom akvizicijom dijela grupe Adacta i njenih 300 zaposlenika, grupa BE-terna krenula je prema ispunjenju poslovne vizije da postane vodećom europskom tvrtkom za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja. Sinergijom poslovanja kompanija, Adacta je dobila strateškog partnera i snagu za iskorak na najzahtjevnija tržišta zapadne Europe, kao i znanje i iskustvo u novim industrijskim vertikalama, a BE-terna dugogodišnju ekspertizu, veliku bazu zadovoljnih korisnika te znanje i iskustvo koje je Adacta razvila u zemljama regije.

Kako je ranije već objavljeno, Adactin segment AdInsure, usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija, nije dio ove akvizicije te svoje buduće poslovanje nastavlja pod nazivom Adacta Fintech u vlasništvu Adacta Holdinga. (R. I.)

 

Mreza 8-9 / 2020 kolovoz-rujan 2020.