Google odustao od preuzimanja HubSpota

Razgovori između Alphabeta i HubSpota nikada nisu napredovali do due diligencea i propali su ubrzo nakon što su tvrtke održale početne razgovore.

Mreža subota, 20. srpnja 2024. u 07:10
📷 Pixabay (Pexels)
Pixabay (Pexels)

Alphabet, tvrtka u čijem je vlasništvu Google, neće nastaviti s preuzimanjem softverske tvrtke za online marketing HubSpot.

Razgovori između Alphabeta i HubSpota nikada nisu napredovali do due diligencea i propali su ubrzo nakon što su tvrtke održale početne razgovore o potencijalnom poslu, rekao je anonimni izvor kojeg citira Reuters.

Vijesti o mogućem preuzimanje pojavile su se u travnju. HubSpot trenutno vrijedi oko 25 milijardi američkih dolara, pa bi to bilo najveće Alphabetovo preuzimanje ikad.

Američka regulatorna tijela pokazuju rastuću averziju prema velikim tehnološkim tvrtkama koje rastu akvizicijama.

HubSpot, koji izrađuje marketinški softver za mala i srednja poduzeća, specijalizirao se za takozvani inbound marketing, gdje potrošači započinju angažman s robnom markom. 

Korisnici HubSpota primjenjuju njegov softver za izradu reklamnog sadržaja na koji korisnici mogu kliknuti.

Glavni izvršni direktor Yamini Rangan rekao je u svibnju na HubSpotovom pozivu za financijske rezultate kako je potražnja kupaca oslabila jer su mala poduzeća zabrinuta zbog ekonomskog utjecaja visokih kamata.