Revija tehnologije

Najavljujemo novo digitalno i print izdanje Mreže...

Oleg Maštruko petak, 16. veljače 2024. u 06:00

Tema broja je revijalne prirode, u izvedbi naše MarineTehnološke turbulencije 2024, kratki, ili ne baš tako kratki pregled tehnoloških noviteta koji nas očekuju u ovoj godini. Našeg dizajnera Hrvoja inspirirala je na psihodelijsku naslovnicu print izdanja, zbog koje još uvijek volimo tisak. Ovakve su stvari u digitali jednostavno neponovljive.

Petric je tradicionalno bio na CES-u u Las Vegasu, odakle šalje obiman izvještaj. U broju imamo i čak tri intervjua, kao onu, najbazičniju i uvijek interesantnu novinarsku formu – s Alojzijem Jukićem, ovaj put u njegovoj ulozi predsjednika udruge HGK-IT, zatim s Lucijom Pilić i Aleksandrom Gavrilovićem iz Klastera hrvatskih proizvođača videoigara, te najzad, s legaltech stručnjakom Željkom Kopčićem, kojega se nadamo ugostiti ove godine na konferenciji LegalTech krajem proljeća.

A prošla konferencija LegalTech iznjedrila je i jednu od većih i zanimljivijih tema za ovaj broj: Biometrijska identifikacija i masovni nadzor Mihaela Mudrića, predavača na lanjskom LegalTechu.

Mladen Viher za prošlo je izdanje Mreže napisao tako obilatu temu o kvantnom računalstvu i kvantnim telekomunikacijama, da nam je njen manji dio ostao i za ovaj broj – riječ je o pregledu tečajeva, mogućnosti školovanja i programiranja za kvantno računalstvo.

3T – sedmi put! 20. ožujka, opet o turizmu, putovanjima i ispreplitanju s tehnologijom…
3T – sedmi put! 20. ožujka, opet o turizmu, putovanjima i ispreplitanju s tehnologijom…

U našem serijalu poslovnih konferencija, sljedeća je 3T – Tourism Travel and Tech, datum je 20. ožujka, lokacija CineStar Zagreb Zapad, u tzv. Z Centru. Program se gradi, najsvježiji je uvijek na webu konferencije https://3t.bug.hr/ i – vidimo se, kad se približi proljeće i misli se opet usmjere tamo gdje je Hrvatu najljepše, u turističku sezonu…

Pretplatnici Mreže mogu pristupiti i digitalnom izdanju, ovdje.

Mreza 3 / 2024 ožujak 2024.