nPerf: Konkurentno telekomunikacijsko tržište u Hrvatskoj

Analiza hrvatskog tržišta fiksnog interneta francuske tvrtke iz Lyona za mjerenje kvalitete mreža nPerf ukazuje da je A1 najkvalitetniji operater

Mreža četvrtak, 14. ožujka 2024. u 07:45
📷 nPerf
nPerf

Ta analiza potvrđuje slične podatke koje ima Opensignal o kojima smo pisali početkom ožujka. Hrvatski Telekom i Telemach su mu kvalitetom snažna konkurencija s uravnoteženom uslugom u svim mjerilima pristupa Internetu. Četvrti operater Iskon, iako zaostaje u brzini pristupa Internetu, također pruža pouzdanu uslugu korisnicima.

📷 nPerf
nPerf

A1 je lider na hrvatskom tržištu fiksnog interneta s prosječnom brzinom preuzimanja (download) od 130,3 Mb/s, brzinom prijenosa (upload) od 49,65 Mb/s, navodi francuska tvrtka iz Lyona za mjerenje kvalitete mreža nPerf. To A1 čini najboljim izborom za visoko zahtjevne internetske aktivnosti kao što je streaming sadržaja visoke razlučivosti, online igranje i preuzimanje velikih datoteka. Uz nisku latenciju od 24,25 ms, A1 osigurava glatko internetsko iskustvo s brzim odzivom.

📷 nPerf
nPerf

Hrvatski Telekom ima prosječnu brzinu preuzimanja u fiksnoj mreži od 66,98 Mb/s, brzinu prijenosa od 40,02 Mb/s, te latenciju od 39,66 ms čime osigurava pouzdanu uslugu pristupa Internetu.

Telemach ima prosječnu brzinu preuzimanja u fiksnoj mreži od 64,94 Mb/s, prijenosa od  35,29 Mb/s, latenciju od 43,36 ms, što osigurava zadovoljavajuće online iskustvo za većinu aplikacija.

📷 nPerf
nPerf

Iskon nudi prosječnu brzinu preuzimanja u fiksnoj mreži od 42,58 Mb/s i prijenosa od 20,56 Mb/s, latenciju od 30,12 ms što daje solidno iskustvo Interneta.

📷 nPerf
nPerf