Tinder ima novog šefa financija

Broj korisnika Tindera koji plaćaju pao je za osam posto na 9,6 milijuna u drugom kvartalu. U prethodnom kvartalu taj je pad iznosio devet posto.

Miroslav Wranka subota, 12. listopada 2024. u 12:05
📷 Mika Baumaister (Unsplash)
Mika Baumaister (Unsplash)

Steven Bailey preuzet će dužnost novog šefa financija grupacije Match. Njegova će zadaća biti poticanje dugoročnog strateškog rasta i snažna disciplina troškova.

Bailey će 31. ožujka zamijeniti sadašnjeg Garyja Swidlera, koji je na toj ulozi gotovo cijelo desetljeće. Swidler će i dalje biti predsjednik Matcha. Bailey se pridružio Matchu 2012. godine. Trenutno je viši potpredsjednik za financijsko planiranje i poslovne operacije.

Match je najavio prihode u trećem tromjesečju ispod očekivanja zbog smanjenja potrošnje na aplikacije za romantične spojeve, što utiče na rast broja korisnika.

Broj korisnika Tindera koji plaćaju pao je za osam posto na 9,6 milijuna u drugom kvartalu. U prethodnom kvartalu taj je pad iznosio devet posto.

Match se također suočio s kašnjenjima u pokretanju novih značajki za ključne aplikacije kao što je Tinder. Pokušao je promijeniti svoje poslovanje uvođenjem novih pretplata i ažuriranja aplikacija.

U siječnju je imenovao insajdericu Faye Iosotaluno novom izvršnom direktoricom Tindera, dan nakon što je izašlo u javnost kako je Elliott Investment Management stekao udio u tvrtki vrijedan otprilike milijardu američkih dolara.

Match se našao pod golemim pritiskom aktivističkih ulagača kao što su Starboard Value, Elliott i Anson Funds Management, koji su tražili promjene zbog usporavanja rasta nakon pandemije.

U srpnju je Starboard izgradio 6,6 posto udjela u Matchu i pozvao operatera aplikacije za upoznavanje na istraživanje mogućnosti prodaje ako ne uspije revitalizirati svoje poslovanje.