Vertiv predstavio integrirani IT serverski ormar za edge aplikacije

Upotrebe edge računalstva prebacila je kritičnu opremu i podatke iz zaštićenih granica u zahtjevnija okruženja gdje toplina, vlaga, kvaliteta zraka i fizička sigurnost predstavljaju značajne izazove

Mreža ponedjeljak, 8. srpnja 2024. u 11:05

Prepoznajući novo okruženje, Vertiv je predstavio Vertiv SmartCabinet ID, sveobuhvatni i potpuno zatvoreni serverski ormar koji pruža hlađenje, napajanje i zaštitu okoliša za aplikacije na rubu mreže. SmartCabinet ID dostupan je u Americi te u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) u različitim veličinama i opcijama kapaciteta hlađenja, uključujući 24U i 42U rackove, te 3,5 kW i 7,0 kW kapacitete hlađenja.

Zatvoreno SmartCabinet ID rješenje štiti ugrađenu IT opremu od prljavštine, prašine i promjenjivih temperatura koje su tipične za skladišta, tvorničke podove i druge uobičajene edge lokacije. Uređaj ima vodootpornost standarda IP54, pružajući zaštitu u slučaju aktivacije unutarnjeg sustava prskalica. Integrirani hitni ventilatori također osiguravaju rezervno hlađenje u slučaju nestanka struje ili kvara primarnog modula za hlađenje, dok ugrađeni zaslon osjetljiv na dodir s komunikacijskim sposobnostima omogućuje lokalno ili remote praćenje te kontrolu ključnih komponenti. Alarmi i obavijesti za lokalne i remote korisnike mogu se prilagoditi za upozorenja na uvjete okoline izvan specifikacija, a opcionalne elektroničke brave mogu se postaviti na prednja i stražnja vrata, s mogućnošću praćenja pristupa i prilagođavanja za ovlaštene korisnike.

SmartCabinet ID rješava još jedan izazov uobičajen za lokacije na rubu mreže, povećavajući iskorištenost prostora što je i osnovno načelo njegovog dizajna. Integrirano rješenje hlađenja i jedinica za upravljanje napajanjem osigurava napajanje za hlađenje, zaslon, ventilatore i senzore za hitne slučajeve, koristi nulti U-prostor u ormaru, čuvajući time vrijedan prostor za poslužitelje i drugu IT opremu.