Prefabricirani modularni podatkovni centar visoke gustoće za AI

S obzirom na to da potražnja za proširenjem kapaciteta podatkovnih centara spremnih za AI nadilazi ponudu, razvojni inženjeri i operateri usredotočeni su na što brže postavljanje novih kapaciteta

Mreža ponedjeljak, 12. kolovoza 2024. u 06:30

Kako bi podržao ovaj cilj, Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, predstavio je Vertiv MegaMod CoolChip, rješenje prefabriciranog modularnog podatkovnog centra (PFM) opremljeno tekućim hlađenjem i dizajnirano za omogućavanje učinkovitog i pouzdanog AI računalstva. Rješenje se može konfigurirati za podršku platformama vodećih pružatelja AI računalnih usluga i prilagoditi zahtjevima korisnika. Objedinjujući kvalitetu i učinkovitost procesa koji omogućuje proizvodnju izvan lokacije s najboljim tehnologijama spremnim za umjetnu inteligenciju (AI), MegaMod CoolChip može smanjiti vrijeme za implementaciju ključne AI digitalne infrastrukture do 50 %.

Nadovezujući se na iskustvo tvrtke Vertiv u razvoju drugih prefabriciranih modularnih podatkovnih centara, MegaMod CoolChip je dizajniran kako bi zadovoljio specifične zahtjeve AI računalstva po principu „ključ u ruke“ koje integrira Vertiv CoolChip tehnologiju za podršku tekućeg hlađenja izravno na čip, visokoučinkovitu zaštitu i distribuciju energije te druge ključne tehnologije digitalne infrastrukture. Rješenje je dostupno globalno i može se koristiti kao modularna nadogradnja postojeće infrastrukture ili kao novi samostojeći podatkovni centar, podržavajući do nekoliko stotina kilovata po redu, do nekoliko megavata s prefabriciranim jedinicama.