Isporuke tableta u svijetu u Q2 2024 rasle 15%

Prema Global Tablet Market Trackeru Counterpoint Researcha globalne isporuke tableta porasle su 15% na godišnjoj razini u drugom tromjesečju 2024. godine (Q2 2024)

Gorden Knezović subota, 12. listopada 2024. u 06:05

Tržište se oporavilo budući da su Apple i Samsung imali nova izdanja svojih tableta za razliku od prošle 2023. godine kada nisu imali nove uređaje. I drugi proizvođači, prije svega kineski Huawei i Xiaomi, doprinijeli su rastu tržišta nudeći raznolike tablete na tržištu.

Globalno tržište tableta izgleda obećavajuće do kraja 2024. godine, s obzirom na izdanja novih iPada i iPada Mini na vrhu Samsungove vodeće S serije, oba se očekuju u druga polovica godine.

Isporuke Xiaomijevih tableta gotovo su se udvostručile u odnosu na prethodnu godinu, ostvarivši najveći godišnji rast među globalnim proizvođačima tableta, jer je postigao uspjeh u Europi i regijama tržišta u razvoju kao što su APAC (Bez Kine i Indije) i MEA.

Huawei je zauzeo drugo mjesto u isporukama tableta u Q2 2024, s rastom od 49% na godišnjoj razini, unatoč tome što uglavnom posluje unutar kineskog tržišta. Huaweijeva dva nova cjenovno konkurentna modela, MatePad 11.5 S i MatePad SE, ostvarili su značajan rast na kineskom tržištu.