Zocks, AI alat koji izvlači strukturirane podatke iz razgovora

Ovaj je startup osnovao bivši potpredsjednik Twilia Mark Gilbert, a radi se o AI pomoćniku koji koristi moć jezičnih modela za izvlačenje strukturiranih podataka iz razgovora

Tomislav Stanković nedjelja, 18. veljače 2024. u 08:59
📷 Zocks
Zocks

Zocks je ovog mjeseca osigurao 5,5 milijuna dolara početnih sredstava od fonda Light Speed Venture Partners kako bi nastavili razvijati svoj proizvod s fokusom na tvrtke u industriji financijskih usluga, navedeno je u objavi.

Razlog fokusa na jednu industriju je njihovo vjerovanje da je "umjetna inteligencija podešena za specifične slučajeve upotrebe, uparena s radnim procesima specifičnim za industriju i sigurnosnim kontrolama, dobitna kombinacija".

Podaci sa sastanaka

Cilj startupa je bio stvoriti inteligentni komunikacijski sustav koji bi mogao dobiti ključne podatke iz razgovora.

Zocks se integrira s platformama za sastanke kao što su Zoom ili Teams te može raditi i samostalno tijekom sastanaka uživo i osluškivati važne informacije tijekom interakcije. Također je dostupan i putem REST API-ja tako da ga tvrtke mogu integrirati u svoje interne sustave.

Kada razgovor završi Zocks će stvoriti strukturirani sažetak, za što u pozadini koristi LLM-ove, sa svim relevantnim podacima. Od tih podataka koristi mogu imati svi uključeni te ih dalje unositi u CRM, slati e-poštom i sl.

“Više ne moram brinuti o bilježenju ili nedostatku nekih detalja u razgovoru s klijentima. Mogu se potpuno usredotočiti na klijente. … Bolje informacije za mene, bolje planiranje za klijente i detaljan zapis o usklađenosti.” - rekao je Geoff Kanner, Kanner Financial Services.