Google najavio skoro pokretanje nove Find My Device mreže

Putem e-pošte (poslane samo dijelu korisnika) najavljeno je pokretanje Find My Device mreže koja će iskoristiti više od milijardu aktivnih Android uređaja kako bi korisnici mogli pronaći svoje izgubljene uređaje i dodatke

Tomislav Stanković petak, 5. travnja 2024. u 10:07

Do sada su se postavke vezane uz ovu značajku pojavljivale tek na odabranim Android uređajima dok Google sada najavljuje globalnu dostupnost, prenosi 9to5Google.

"S novom mrežom Find My Device moći ćete locirati svoje uređaje čak i ako su izvan mreže. Također možete pronaći sve kompatibilne dodatke za brzo uparivanje kada su odspojeni s vašeg uređaja. To uključuje kompatibilne slušalice za uho i slušalice, i tragače koje možete pričvrstiti na novčanik, ključeve ili bicikl."

Korisnici će na svojim uređajima primiti obavijest kada značajka bude omogućena, a oni koji značajku ne žele koristiti mogu se isključiti iz mreže putem Find My Device web sučelja.

Find My Device mreža je trebala biti globalno proširena tijekom 2023. godine što je tada odgođeno jer je Google čekao da Apple prihvati i usvoji zajedničku industrijsku specifikaciju upozorenja o neželjenim uređajima za praćenje što je stiglo tek na iOS 17.5.

S obzirom da za sada nema službene obavijesti o navedenom proširenju ove značajke pitanje je hoće li doista biti pokrenuta 7. tj. 8. travnja kako je navedeno u e-poruci poslanoj tek dijelu korisnika.