Prijavite se na dvodnevni specijalistički trening „Active Directory Tier Model“

Microsoft Active Directory ključan je alat za upravljanje identitetima i pristupom resursima u Windows mrežnim okruženjima. Prijavite se na specijalistički trening do 15. ožujka

Bug.hr utorak, 12. ožujka 2024. u 14:55

Kontrola pristupa osjetljivim podacima ključna je za zaštitu informacija i očuvanje integriteta organizacije. Implementacija odgovarajućih tehnoloških rješenja pomaže organizacijama u sprječavanju sigurnosnih prijetnji i smanjenju rizika od neovlaštenog pristupa. Prema IBM-ovim podacima, prošlu godinu obilježili su napadi usmjereni na korisničke identitete, uz 100% povećanje napadačke tehnike nazvane „Kerberoasting“. Ova tehnika ima za cilj kompromitiranje Microsoft Active Directory prijavnih podataka putem Kerberos “ticketa”. To ukazuje na promjene u tehnikama koje napadači koriste kako bi došli do potrebnih korisničkih identiteta za izvođenje svojih operacija.

Prijavite se na specijalistički trening

Microsoft Active Directory ključan je alat za upravljanje identitetima i pristupom resursima u Windows mrežnim okruženjima. Pravilno strukturiranje i organizacija Active Directoryja, uz korištenje modela slojeva (Active Directory Tier model), pruža dodatne sigurnosne slojeve organizaciji. Stroža kontrola pristupa na svakom sloju omogućuje ograničavanje pristupa osjetljivim informacijama i resursima, čime se smanjuje rizik od neovlaštenog pristupa.

Ivan Peršić i Hrvoje Englman
Ivan Peršić i Hrvoje Englman

Upravo zbog toga, polaznici specijalističkog treninga „Active Directory Tier Model“ koji će se održati u Span Centru kibernetičke sigurnosti 20. i 21. ožujka, steći će dubinsko razumijevanje Active Directory Tier Modela i bitnih koncepata upravljanja Active Directory infrastrukturom.

Ovaj je dvodnevni trening strukturiran u dvije cjeline, pa će tako u teoretskom dijelu polaznici dobiti uvid u temeljne principe i koncepte Active Directory Tier Modela, dok je praktični dio namijenjen vježbama unutar virtualnog okružja uz izravan nadzor trenera.

„Cilj nam je da kroz ovaj dvodnevni trening polaznici dobiju uvid u najbolje prakse, scenarije iz stvarnog života i praktične vježbe kako bi mogli implementirati AD Tier model u svoju organizaciju i njime kvalitetno upravljati. Zato je važno razumjeti razloge za implementaciju, kao i načela i terminologiju koja se koristi u AD Tieru te se upoznati s praktičnim dijelom korištenja kontrola, implementacije i revizije“, ističe Hrvoje Englman, jedan od predavača na spomenutom treningu i Chief Information Security Officer (CISO) u Spanu te dodaje kako se Active Directory sustav uglavnom koristi u radnim okruženjima u kojima postoje značajni računalni resursi te gdje se mora učinkovito upravljati velikim brojem računala ili kreirati centralnu datoteku koja omogućuje bolji pristup resursima na daljinu s radnih jedinica. Uz Hrvoja Englmana, polaznike će s Active Directory Tier Modelom upoznavati i Ivan Perišić, Cyber Security Engineer u Spanu, koji je u svom 20-godišnjem radu u IT sektoru prepoznat kao stručnjak u području kibernetičke sigurnosti, s posebnim naglaskom na sigurnosnu arhitekturu.

Prijave za specijalistički trening „Active Directory Tier Model“ su ograničene i traju do 15. ožujka, stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme!