Blockademia - Provjera autentičnosti bez izmjene dokumenta

Servis Blockademia omogućuje izdavateljima osiguranje izvornosti bilo koje binarne datoteke, primjerice, raznih dokumenata, diploma, certifikata, ugovora, oporuka, izvornih kôdova, polica osiguranja…

Promo utorak, 20. prosinca 2022. u 06:00

U izvrsnom društvu predavača Bugove godišnje konferencije Future of FinTech 2022, još jednom predstavila se i Blockademia, novi(ji) igrači, ekipa koja mijenja pravila igre na IT prostorima kod nas, i – globalno. Svakako su oni koji tek počinju postajati prvorazredna IT vijest.

 

Brzo i jednostavno

CTO Blockademije Denis Fusek predstavio je njezin napredak tijekom prošle godine, ali i približio prisutnima osnovnu ideju projekta.

"Blockademia je aplikacija koja jamči decentralizirani sustav provjere autentičnosti dokumenata. Ona ujedno osigurava trajnu, nepromjenjivu i sigurnu pohranu dokaza o autentičnosti bilo kojeg izdanog dokumenta, jednostavnu i brzu provjeru originalnosti diploma, certifikata, oporuka i svih drugih isprava koje su u našem svakodnevnom poslovnom i privatnom životu neizmjerno važne", naglasio je Fusek, dodavši kako je uz mobilnu aplikaciju Blockademia provjera autentičnosti dokumenata krajnje pristupačna, jednostavna i brza.

"Zapis na Cardano blockchainu javan je i nepromjenjiv. Iz njega je vidljiv točan datum i vrijeme izdavanja zapisa na blockchainu. Koristeći navedene značajke zapisa na blockchain mreži, Blockademijin sustav osigurava trajnu neizbrisivost i nepromjenjivost zapisa o izvornosti dokumenta, pa tako i mogućnost provjere originalnosti", objasnio je CTO Blockademije.

 

Renomirani klijenti

"Osnovna misija osnivača je razvoj i unapređenje primarnog sustava Blockademia, te smo ponosni što su projekte prepoznali mnogi lokalni i internacionalni poslovni korisnici", rekao je Fusak, navodeći kako dobivaju sve renomiranije klijente, primjerice, u tijeku je suradnja s jednim od vrhunskih globalnih brendova zrakoplovnog inženjeringa, inovatorima u procesu dizajna i proizvodnje u toj tehnološki naprednoj industriji TU Delft (Tehničko sveučilište Delft, Nizozemska).

 

Bez izmjene dokumenta

Servis Blockademia omogućuje izdavateljima osiguranje izvornost bilo koje binarne datoteke, primjerice, raznih dokumenata, diploma, certifikata, ugovora, oporuka, izvornih kôdova, polica osiguranja i sl.

Način kako funkcionira Blockademia je nov, jednoznačan, brz i pouzdan. On ni u jednom slučaju ne modificira izvornu datoteku, a omogućuje verifikaciju čak i kriptiranih, komprimiranih ili na bilo koji drugi način zaštićenih datoteka.

Blockademijine usluge dostupne su kao web-aplikacija, a uskoro i kao mobilna aplikacija.

Denis Fusek, CTO Blockademije
Denis Fusek, CTO Blockademije

 

 

Mreza 1 / 2023 siječanj 2023.