Osmo Compingovo stipendiranje izvrsnih studenata

Jedna od vodećih hrvatskih IT tvrtki Comping i ove godine je, po osmi put zaredom, odlučila stipendirati izvrsne studente informatike s vodećih domaćih tehnoloških sveučilišta

Mreža subota, 16. ožujka 2024. u 00:10

Ove je godine dodijeljeno pet stipendija, a studenti stipendisti odabrani su između do sad najvećeg broja (tridesetak) kandidata.

Dobitnici Compingovih stipendija, koje će koristiti sve do kraja studija, su Laura Petan (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Računarska znanost), Matea Vasilj (Fakultet organizacije i informatike, Organizacija poslovnih sustava), Sven Vujević (Fakultet organizacije i informatike, Informacijski i poslovni sustavi), Jakov Samardžija (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Računarska znanost – profil Znanost o podacima) te Luka Kujundžić (Visoko učilište Algebra, Programsko inženjerstvo).

Stipendisti su zadovoljili visoke kriterije, počevši od visoke prosječne ocjene na studiju, psiho-testova i testova inteligencije pa sve do opsežnih motivacijskih razgovora s Compingovim stručnjacima iz ljudskih resursa i uprave.

Uz financijsku podršku i pristup relevantnim resursima, Comping studente-stipendiste uključuje i u svoje projekte gdje, uz mentorstvo eksperata iz raznih područja informatičke tehnologije, od analitike podataka do umjetne inteligencije, sudjeluju u specijaliziranim radionicama i poslovima na kojima proširuju svoje vještine i znanja. Mnogi od njih naposljetku se i zaposle u tvrtki - gotovo 10 posto današnjeg broja (150-ak) zaposlenika u Comping došlo je upravo kroz sustav stipendiranja.