FER-ovi robotičari otkrit će kako su osvojili svjetski vrh

Tijekom trećeg FERConnecta imat ćete prilike pogledati simulaciju rješenja koje je nedavno pobijedilo na međunarodnom natjecanju.

Miroslav Wranka četvrtak, 18. travnja 2024. u 10:15
📷 FERConnect
FERConnect

FERConnect, treće okupljanje alumna Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) pod nazivom "Na valu robotike", bit će održano 23. travnja 2024. u 17 sati na FER-u (Unska 3, dvorana D1). 

Ovogodišnje okupljanje proslavit će uspjeh FER-ovog tima robotičara, koji je nedavno pobijedio na međunarodnom natjecanju u robotici održanom u Abu Dhabiju.

FER-ovci su pobjedu odnijeli s projektom suradnje bespilotnih letjelica i besposadnih brodova u obavljanju složenih zadataka, a sudionike očekuje priča o uspjehu u natjecanju s najvažnijim svjetskim sveučilištima poput MIT-a. 

Barbara Arbanas Ferreira, Antun Ivanović, Luka Mandić i Matko Orsag - uz moderiranje Josipa Ćesića, člana Alumni odbora - predstavit će simulaciju pobjedničkog rješenja, kao i pojedine faze natjecanja. 

Alumni odbor će također predstaviti rezultate i planove svojih inicijativa, uključujući aplikaciju za mentoriranje, novu Zakladu i poslijediplomski program za sadašnje i buduće tehnološke lidere.

Službeni program FERConnecta i link na prijavu možete pronaći ovdje.