Knjige - Savjetovalište za računalnu sigurnost

Normalan i očekivan razvoj karijere informacijskog stručnjaka započinje aplikacijskim programiranjem i postupno napreduje prema informatičkom savjetniku

Mladen Viher četvrtak, 1. kolovoza 2019. u 00:00
The Official (ISC)2 CISSP CBK Reference, 5. izdanje
The Official (ISC)2 CISSP CBK Reference, 5. izdanje

Savjetnik za računalnu sigurnost vrlo je zahtjevna, ali i cijenjena specijalnost, koja zahtijeva vrlo široko znanje i veliko iskustvo. Naslov koji vam predstavljamo jedan je sveobuhvatni priručnik, koji izdavač reklamira kao CBK (Common Body of Knowledge), a zapravo zamjenjuje veliki broj specijaliziranih naslova. Osim toga što će vam omogućiti snalaženje u cijelom nizu kratica: CISSP, CBK, (ISC)2, CISA, CISM, CCSP… kad već pomislite da je dosta… CISSP-ISSAP, CCSK, CSM, CSPO… ovaj CBK provest će vas kroz praktično sve domene znanja potrebne profesionalcu, savjetniku za računalnu sigurnost.

Tih osam domena su: Security and Risk Management, Asset Security, Security Architecture and Engineering, Communication and Network Security, Identity and Access Management, Security Assessment and Testing, Security Operations i Software Development Security, praktično sve što treba za postizanje ISO/IEC Standarda 17024. Oprema knjige vrlo je dobra, pravi primjer kako jedno opširno izdanje od skoro 1.000 stranica učiniti preglednim, a informacije brzo dostupnima i lako povezivima. Jedna od tajni je naslov poglavlja na vanjskoj margini, druga je vrlo dobar indeks, a treća vizualno ujednačen prijelom, u kojem je željenu informaciju zaista lako uočiti. To je velika prednost ove knjige, kojom ćete se služiti pretežno kao priručnikom, pardon, CBK-om.

NAPOMENA: Ovaj tekst je izvorno objavljen u časopisu Mreža.

 

Knjige