Google će dati 25 milijuna eura kako bi Europljane naučio umjetnoj inteligenciji

Otvorili su prijave za društvena poduzeća i neprofitne organizacije koje rade s ljudima koji bi najvjerojatnije mogli imati koristi od obuke te vrste.

Mreža utorak, 13. veljače 2024. u 10:15
📷 Mitchell Luo (Unsplash)
Mitchell Luo (Unsplash)

Google je obećao potrošiti 25 milijuna eura kako bi pomogao ljudima u Europi naučiti koristiti umjetnu inteligenciju.

Otvorili su prijave za društvena poduzeća i neprofitne organizacije koje rade s ljudima koji bi najvjerojatnije mogli imati koristi od obuke te vrste. Također će pokrenuti niz "akademija za rast" za podršku tvrtkama koje koriste umjetnu inteligenciju za skaliranje svojih tvrtki.

Već su proširili ponudu svojih besplatnih internetskih tečajeva povezanih s umjetnom inteligencijom na 18 jezika.

Program AI Opportunity Initiative bi trebao pomoći ljudima diljem Europe u razvijanju znanja, vještina i samopouzdanja u korištenju umjetne inteligencije, kako ne bi zaostajali za razvojem alata i platformi na tom području. 

Prošli mjesec Google je najavio ulaganje milijarde američkih dolara u izgradnju podatkovnog centra neposredno izvan Londona (Velika Britanija), kako bi zadovoljio rast potražnje za internetskim uslugama u regiji.

Data centar, smješten na 13 hektara koje je Google kupio 2020. godine kod grada Waltham Crossa, nalazi se na oko 25 kilometara od središnjeg dijela Londona.