Globalna potrošnja na digitalnu transformaciju skoro 4 bilijuna dolara do 2027.

Globalna potrošnja na digitalnu transformaciju (DX) dosegnuti gotovo 4 bilijuna američkih dolara u 2027. godini, procjena je International Data Corporation (IDC)

Mreža nedjelja, 9. lipnja 2024. u 07:10
📷 flickr
flickr

Uz umjetnu inteligenciju (artificial intelligence, AI) i Generative AI koji potiču ulaganja, predviđa se da će tržište DX-a rasti sa ukupnom godišnjom stopom rasta (compound annual growth rate, CAGR) od 16,2% u razdoblju od 2022. do 2027. godine. Budući da organizacije nastavljaju davati prioritet digitalizaciji, predviđa se da će ulaganja u DX značajno rasti, potencijalno dosegnuvši ili čak premašivši dvije trećine ukupne potrošnje na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (ICT) do 2027. godine.

Sadas DX potrošnja predstavlja veće tržište u usporedbi s ne-DX udjelom ICT potrošnje. A digitalna poslovna ulaganja rastu još brže s pojavom Generative AI koja ima utjecaj na različite industrije; ipak, prilike su različite u različitim industrijama. tržišni prostori.

Fintech i proizvodnja

Industrija financijskih usluga raste vrlo brzo s petogodišnjim CAGR-om od 20,5% i tri slučaja upotrebe koji rastu znatno iznad prosječne stope. Obrada potraživanja temeljena na automatizaciji robotiziranih procesa najbrže je rastući slučaj upotrebe s CAGR-om od 35,1%, a slijede ga financijski savjeti u stvarnom vremenu (29,5%) i iskustvo digitalnog bankarstva (29,3%). Ovi slučajevi upotrebe imaju nešto zajedničko: sva tri su visoko intenzivna s podacima i uvelike se oslanjaju na umjetnu inteligenciju, generativnu umjetnu inteligenciju te podatkovne i analitičke tehnologije. Ogroman napredak koji koriste financijske institucije transformira njihove organizacije u učinkovitije organizacije koje su više usmjerene na klijente i koje mogu brže odgovoriti na promjenjivu potražnju kupaca i na brzo mijenjajuće makroekonomsko okruženje.

Industrija koja će doživjeti najveća DX ulaganja tijekom predviđenog razdoblja od 2022. do 2027. godine je proizvodnja s globalnom potrošnjom od gotovo pola bilijuna dolara u 2024. godini. Ta će potrošnja narasti na više od 700 milijardi dolara u 2027. godini.

Latinska Amerika i Kina

Najbrže rastuće regije su Latinska Amerika i Kina, koje će imati petogodišnji CAGR od 17,9% odnosno 17,4%.

Kina ulazi u eru u kojoj je umjetna inteligencija sveprisutna u digitalnoj transformaciji poslovanja. Potpomognute različitim politikama usmjerenim na digitalno poslovanje, kineske tvrtke koncentriraju se na nove oblike produktivnosti, koristeći vrhunske tehnologije za poticanje industrijskog napretka, inteligencije i održivosti.