Microsoft poziva studentice na hackaton o umjetnoj inteligenciji

Za sudjelovanje se mogu prijaviti studentice na sveučilištima u jugoistočnoj Europi, uključujući Hrvatsku, Tursku, Grčku, Maltu, Cipar, Srbiju, Bugarsku i Sloveniju.

Mreža utorak, 20. veljače 2024. u 11:10

Hackaton "Women in AI" dvodnevni je događaj u organizaciji Microsofta i Coderspacea  namijenjen mladim ženama koje se žele okušati u karijeri na području umjetne inteligencije. 

Bit će održan online 8. i 9. ožujka ove godine, putem platforme Microsoft Teams. Za sudjelovanje se mogu prijaviti studentice na sveučilištima u jugoistočnoj Europi, uključujući Hrvatsku, Tursku, Grčku, Maltu, Cipar, Srbiju, Bugarsku i Sloveniju. 

U hackatonu će sudjelovati u timovima sastavljenima od sudionica iz različitih država. Koristit će Microsoft Azure AI Services, kako bi kreirale pilot projekte u sklopu platforme AI for Good koji mogu pozitivno utjecati na svijet. 

Traži se visoka razina razumijevanja engleskog jer će sva predavanja biti na tom jeziku. S trenerima će se moći komunicirati na hrvatskom.
Također biste trebale imati određeno iskustvo s tehnologijama umjetne inteligencije, kao što su modeli OpenAI/Azure OpenAI. 

Timovi će imati na raspolaganje mentore, kao i gostujuće govornike. Najbolji projekti osvojit će nagrade i certifikate. 

Prijave su dostupne ovdje, do 25. veljače. Možete se prijaviti pojedinačno ili s timom u kojem su do četiri članice. 

Više: Hackaton "Women in AI"