Microsoft otvara centar za umjetnu inteligenciju u Londonu, kreće borba za talente

Novi centar predvodit će Jordan Hoffmann, znanstvenik i inženjer kojeg su nedavno pokupili iz startupa Inflection AI

Mreža četvrtak, 11. travnja 2024. u 06:15
📷 Chait Goli (Pexels)
Chait Goli (Pexels)

Microsoft će u Londonu (Velika Britanija) otvoriti novo sjedište za svoj nedavno predstavljeni odjel za umjetnu inteligenciju za potrošače. 

Predvodit će ga Jordan Hoffmann, znanstvenik i inženjer kojeg su nedavno pokupili iz startupa Inflection AI, u kojeg je Microsoft uložio prošle godine.

Među ljudima koji će voditi novi odjel bit će i Mustafa Suleyman, suosnivač DeepMinda, tvrtke za umjetnu inteligenciju koju je Google kupio 2014.

Hoffmann je bivši doktorand koji se pridružio Deepmindu kao istraživač 2020. godine, da bi poslije prešao u Inflection AI. Suleyman ga je nazvao "iznimnim znanstvenikom i inženjerom umjetne inteligencije".

Očekuje se kako će londonski odjel objaviti nove oglase za poslove u "nadolazećim tjednima i mjesecima". Tražit će ljude koji znaju i žele razvijati nove jezične modele, pridruženu infrastrukturu i alate.

Microsoft je nedavno najavio kako će uložiti 2,5 milijardi funti u Ujedinjenom Kraljevstvu tijekom naredne tri godine, što će uključivati proširenje njegovog podatkovnog centra i osposobljavanje više od milijuna ljudi za gospodarstvo temeljeno na umjetnoj inteligenciji.

Također su ranije najavili ulaganja vrijedna više milijardi eura u Njemačkoj i Španjolskoj.