Samsung predstavio novu liniju kućanskih uređaja s umjetnom inteligencijom

Novi uređaji iz serije Bespoke AI dolaze s poboljšanom povezivošću i više naprednih značajki

Mreža subota, 6. travnja 2024. u 10:50
📷 Miroslav Wranka
Miroslav Wranka

Samsung Electronics predstavio je novu liniju kućanskih uređaja Bespoke AI. 

Samsung je podijelio svoju viziju kako povezanost između predstavljenih proizvoda može poboljšati cjelokupno korisničko iskustvo u domu te kako umjetna inteligencija može unaprijediti rad i učinkovitost uređaja.

Ideja je da s ekranima na hladnjaku, indukcijskoj ploči i perilici rublja Bespoke uređaji postanu, uz pomoć aplikacije SmartThings,  platforma za zabavu i kontrolni centar za druge povezane Samsungove uređaje.

Linija kućanskih uređaja Bespoke izvorno je lansirana 2019. godine. Ovom prilikom predstavljeni su pametni hladnjaci, perilice, pećnica, indukcijska ploča, robotski usisavač...

Ekstra široki hladnjak sa zamrzivačem dobio je ocjenu "A" prema europskim energetskim standardima zahvaljujući novom inverterskom kompresoru s umjetnom inteligencijom. 

Nova linija perilica uključuje različite modele sa značajkama za uštedu energije od A-10% do A-40%. 

Model A-40% opremljen je tehnologijom Bubble Shot, koja štedi pumpajući vodu unutar bubnja i raspršujući je na vrhu.

Osim ugrađenog Wi-Fija, unutarnjih kamera i čipova za umjetnu inteligenciju, novi uređaji također dolaze s nizom poboljšanih značajki i povezivanjem. 

U više njih dodan je novi LCD zaslon AI Home, dijagonale sedam inča, kako bi omogućio interakciju i kontrolu nad cijelim povezanim ekosustavom.

Nova značajka Mobile Smart Connect omogućuje primanje obavijesti kada su registrirani uređaji u blizini. 

Ova skočna obavijest uključuje brzi izbornik za kontrolu ključnih funkcija uređaja izravno s pametnog telefona, koji može zamijeniti daljinski upravljač za Samsungove uređaje. 

Samsung je također predstavio novu značajku Calm Onboarding za automatsku registraciju kupljenih proizvoda kupljenih u njihovom web shopu, kao i SmartThings Energy, koja omogućuje praćenje i kontrolu količine potrošene energije povezanih Samsung uređaja.

Uređaje bi trebala štititi platforma Knox Matrix.