Zemlje s najvećom upotrebom mobilnih podataka

Curacao i Kuvajt su zemlje s najvećim mjesečnim korištenjem mobilnih podataka po glavi stanovnika, na temelju podataka Svjetske banke

Mreža subota, 8. lipnja 2024. u 12:10

Prema podacima Svjetske banke, mala otočna država Curaçao u Karibima prva je u ukupnom poretku sa 131,3 gigabajta mjesečne potrošnje mobilnih podataka po glavi stanovnika, što je gotovo 10 puta više od SAD-a sa 13,4 gigabajta. Na drugom mjestu slijedi naftom bogati Kuvajt. Posljednjih godina telekomunikacijska industrija u zemlji značajno se poboljšala, s 5G mrežama koje dopiru do otprilike 97% stanovništva. Nadalje, kuvajtska vlada uložila je velika sredstva u mobilne platforme koje ljudima omogućuju podmirenje prometnih kazni ili zakazivanje sudskih sastanaka putem mobilnih aplikacija.

📷 visal capitalist
visal capitalist

Najbolje europske zemlje

Poznata po svojoj naprednoj telekomunikacijskoj infrastrukturi, Finska je vodeća u Europi po korištenju mobilnih podataka. Zapravo, zemlja je pokrenula prvu 6G testnu mrežu u cijelom svijetu. S obzirom na reputaciju predvodnika u komunikacijskim mrežama i digitalnim tehnologijama, mnoge tvrtke koriste Finsku za testiranje novih proizvoda i usluga prije globalnog lansiranja.

Finskoj se iz Europe na ovom popisu pridružuju Estonija, Austrija i Litva.