Schneider Electric dobio novi sigurnosni certifikat

Uz novi standard, TÜV Rheinland je certificirao Schneider Electric i njihove procese za kibernetičku sigurnost korištene pri razvoju proizvoda.

Miroslav Wranka četvrtak, 17. listopada 2024. u 10:15
📷 Panumas Nikhomkhai (Pexels)
Panumas Nikhomkhai (Pexels)

Platforma EcoStruxure IT Network Management Card 3 (NMC3) tvrtke Schneider Electric dobila je novu, višu razinu certifikacije za kibernetičku sigurnost. Time je postala prva mrežna kartica za upravljanje infrastrukturom podatkovnih centara koja je dobila oznaku IEC 62443-4-2 Security Level 2 (SL2) Međunarodne elektrotehničke komisije. 

Certifikat, kojeg je izdao TÜV Rheinland, dolazi sa strožim zahtjevima i većom otpornošću na sigurnosne prijetnje u odnosu na SL1. Uz novi standard, TÜV Rheinland je certificirao Schneider Electric i njihove procese za kibernetičku sigurnost korištene pri razvoju proizvoda, uključujući NMC3, kao usklađene s ISASecure Secure Development Lifecycle Assurance (SDLA).

NMC3 je ugrađen u većinu Schneider Electricovih proizvoda EcoStruxure IT DCIM. Omogućuje upravljanje na daljinu putem mreže za kritičnu infrastrukturu napajanja i hlađenja.

"Prema Allianzovom Risk Barometeru za 2024., kibernetički incidenti su rangirani kao najveća poslovna briga. Uz prosječni prijavljeni trošak od više od četiri milijuna američkih dolara po incidentu, razumijemo zašto kibernetička sigurnost predvodi popis prioriteta.

Schneider Electric predvodi industriju s ovom dvostrukom certifikacijom koja pomaže smanjiti rizike za kritičnu infrastrukturu", rekao je Kevin Brown, viši dopredsjednik za EcoStruxure IT, Data Center Business, u Schneider Electricu.