Hakiranje uz dozvolu sve važnije za sigurnost tvrtki

Span organizira stručni trening "Etičko hakiranje" koji će se održati 10. i 11. travnja 2024. Rezervirajte svoje mjesto i prijavite se na vrijeme - najdalje do 5. travnja

Span ponedjeljak, 25. ožujka 2024. u 10:52

U svijetu gdje se tehnologija neprestano razvija sigurnost informacijskih sustava postaje ključna briga za pojedince, tvrtke i organizacije svih veličina. Sve su češći napadi hakera koji iskorištavaju ranjivosti u sustavima kako bi pristupili osjetljivim podacima i prouzročili štetu. Izazovi sigurnosti zahtijevaju inovativne strategije zaštite, a jedna od najefikasniji metoda je etičko hakiranje.

Etički hakeri igraju ključnu ulogu u identifikaciji sigurnosnih slabosti unutar informacijskih sustava i mreža. Provođenjem testiranja sigurnosti oni otkrivaju ranjivosti koje bi mogle biti iskorištene od strane zlonamjernih napadača. Njihov rad omogućuje organizacijama da preduhitre moguće sigurnosne incidente i poduzmu korektivne mjere prije nego što dođe do ozbiljnog kibernetičkog napada.

Učenjem o tehnikama hakiranja i ranjivostima sustava stječe se uvid u to kako napadači razmišljaju i koje su njihove metode napada što je od iznimne važnosti u izgradnji sigurnih informacijskih sustava. Zato je Span Centar kibernetičke sigurnosti pripremio dvodnevni specijalistički trening „Etičko hakiranje“ koji će se održati 10. i 11. travnja.

Sve traženija znanja i edukacije za ovo područje

Trening se sastoji od teorijskog dijela u kojem će se pojašnjavati svi alati i tehnike koje koriste zloćudni akteri, ali i praktičnog dijela s brojnim korisnim vježbama gdje će polaznici morati i sami predlagati mjere za uklanjanje ili umanjivanje rizika informacijskog sustava. Na treningu će polaznici analizirati i okruženje određenog sustava te odabirati pravilnu metodologiju, alate i tehnike etičkog hakiranja. Trening će voditi Domagoj Javorović, certificirani etički haker koji trenutačno radi u CERT-u.

Trening „Etičko hakiranje“ je još jedan u nizu treninga kojima Span Centar kibernetičke sigurnosti u Hrvatsku dovodi najmodernije svjetske prakse i iskustvo iz tog područja. Osim što se u velikoj mjeri oslanja na Spanovo bogato iskustvo u području informacijske i kibernetičke sigurnosti, Spanov Centar surađuje i s brojnim drugim stručnjacima i predavačima iz tog područja, pa tako i u sklopu treninga „Etičko hakiranje“.

Prijave za trening otvorene su do 5. travnja, uz ograničen broj mjesta stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme. Po završetku edukacije polaznici dobivaju certifikat o sudjelovanju.