Visma - akvizicija servisa Moj eRačun

MojeRačun će nastaviti djelovati kao neovisna tvrtka, s istim menadžmentom i pod istim brendom.

Mreža ponedjeljak, 8. srpnja 2024. u 18:15
Marko Emer 📷 Elektronički računi
Marko Emer Elektronički računi

Norveška Visma ušla je na hrvatsko tržište akvizicijom tvrtke Elektronički računi, pružatelju SaaS poslovnih alata u Hrvatskoj kao što je Moj eRačun. 

Osnovan 2014. godine, servis Moj eRačun predvodnik je digitalizacije administrativnih procesa u Hrvatskoj, koji je na tržište donio inovativno rješenje za razmjenu eRačuna, kao i sustave za upravljanje dokumentima kroz sveobuhvatni paket usluga mojeUred.

"Uzbuđeni smo što ulazimo na hrvatsko tržište i što pozdravljamo mojeRačun kao dio Visma obitelji, čime obilježavamo još jednu prekretnicu u našem širenju na europskom tržištu.

Inovativan pristup servisa Moj eRačunu pojednostavljenju poslovnih procesa i njihova posvećenost zadovoljstvu korisnika, potpuno su u skladu s našom misijom. Zajedno ćemo nastaviti pokretati digitalnu transformaciju poduzeća u Hrvatskoj", istaknula je Merete Hverven, izvršna direktorica Visme.

 

Merete Hveren 📷 Visma
Merete Hveren Visma

 

Cloud rješenja servisa Moj eRačun lako se integriraju u više od 400 poslovnih rješenja (ERP-ova), što ga čini prirodnim izborom za sva poduzeća u Hrvatskoj koja se pripremaju za uvođenje obveznog eRačuna u gospodarstvo od 2025. godine.

"Tvrtka Elektronički računi oduvijek je bila posvećena poboljšanju konkurentske prednosti i operativne učinkovitosti poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Pridruživanje Visma grupi ne samo da potvrđuje naše dosadašnje napore, nego nas potiče da težimo ostvarenju još viših ciljeva, zahvaljujući većim resursima i stručnom znanju.

Oduševljeni smo što ćemo našim korisnicima pružiti još veću vrijednost i ubrzati inovacije u ePoslovanju", rekao je Marko Emer, izvršni direktor i osnivač servisa Moj eRačun.

Unatoč promjeni vlasništva, Moj eRačun će nastaviti djelovati kao neovisna tvrtka, s istim menadžmentom i pod istim brendom.

Za Vismu, pružatelja softvera u oblaku u Europi, ulazak na hrvatsko tržište slijedi nakon što su se u protekle tri godine proširili na zemlje poput Italije, Španjolske, Njemačke, Portugala i Francuske.

Grupa sada obuhvaća više od 180 softverskih poduzeća u 33 države, pružajući usluge za 1,8 milijuna korisnika u Europi i Latinskoj Americi i to s proizvodima koji pokrivaju i privatni i javni sektor.

"Kako nastavljamo rasti i širiti Visma obitelj na nova tržišta, tako jačamo našu predanost unapređenju digitalnih rješenja diljem Europe. Kao najveća poduzetnička mreža SaaS tvrtki u regiji, vodeći smo izbor za korisnike koji traže najbolje poslovne alate, ali i za poduzetnike koji proizvode softver i koji traže partnera za ubrzanje rasta", rekla je Hverven.