Budući ugostitelji učit će posao na Rentliovoj cloud platformi

Od stotinjak škola iz sektora turizma i ugostiteljstva, sustav je do sada implementiralo njih 40. Zainteresirane škole mogu i dalje zatražiti pristup.

Miroslav Wranka petak, 7. lipnja 2024. u 06:07
📷 Rentlio
Rentlio

Platforma za upravljanje smještajnim jedinicama Rentlio sklopila je partnerski ugovor s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO).

Temeljem tog ugovora, sve strukovne škole u Hrvatskoj moći će koristiti njihov sustav za upravljanje hotelskim operacijama Rentlio Pro.

Time će biti omogućena edukacija i praktična nastava na cloud tehnologiji. 

Od stotinjak škola iz sektora turizma i ugostiteljstva, sustav je do sada implementiralo njih 40. Zainteresirane škole mogu i dalje zatražiti pristup. 

Osim implementacije, Rentlio nudi i besplatnu edukaciju korištenja njihovog sustava za sve škole i nastavnike. 

"Partnerstvo Rentlija i ASOO-e trebalo bi poslužiti kao putokaz kreatorima obrazovnih politika koji upravljaju raspodjelom državnih resursa da oblikuju učinkovite strategije obrazovanja koje odgovaraju zahtjevima promjenjivog tržišta rada", rekla je Sanja Sudar, direktorica za poslovni razvoju Rentliju. 

Rentlio je ovime postao i partner nacionalnog natjecanja srednjoškolaca pod nazivom WorldSkills Croatia, u kojem je sudjelovalo preko 350 učenika iz više od 200 strukovnih škola. 

Cilj je bio omogućiti srednjim strukovnim školama vježbanje i rad u sustavu za upravljanje hotelskim operacijama prije i tijekom regionalnog i državnog natjecanja WorldSkills. 

"Suradnja s Rentlijem pruža mogućnost razvoja kompetencija u području recepcijskog poslovanja i stvaranje realnih situacija u kojima učenici mogu steći potrebne kompetencije za buduće tržište rada", istaknula je Monika Belle, viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo u ASOO-u.