Samooptimizirajući WiFi 6 za 5G mreže

Nokia

G.K. utorak, 17. studenog 2020. u 00:00

Nokia je predstavila prvi portfelj samooptimizirajućih mrežnih Wi-Fi 6 rješenja na svijetu s certifikatom EasyMesh za davatelje telekomunikacijskih usluga (CSP). Uređaji imaju mogućnost optičke konekcije na mrežu (FWA). Funkcioniraju na softverskoj samooptimizaciji, kako lokalne povezivosti, tako i mrežnoj samooptimizaciji zasnovanoj na cloudu.

Novi portfelj Nokijinih Wi-Fi 6 rješenja ima 40 posto veću propusnost, niže kašnjenje (latenciju) i bolje performanse Wi-Fi povezanosti kao što su povezivost (Nokia WiFi Mesh Middleware) više korisnika u Wi-Fi odašiljač. Portfelj uređaja Wi-Fi 6 koristi mnoge iste tehnologije kao i 5G, što ga čini idealnim za prenošenje podataka s mobilnih uređaja 5G.

Nokia WiFi Mesh Middleware ugrađen je u operacijski sustav uređaja Nokia Wi-Fi 6. Uloga mu je automatsko i autonomno rješavanje svih probleme s Wi-Fi performansama, uključujući smetnje i zagušenja. Ta Wi-Fi optimizacija u stvarnom vremenu osigurava odabir najboljih kanala i opsega koji pružaju najbržu i najpouzdaniju vezu za svakog korisnika i svaki uređaj. Svi su uređaji certificirani za EasyMesh, i uključuju značajke dodane vrijednosti, poput inteligentnog odabira kanala i podataka bežične veze. (G. K.)

Mreza 12 / 2020 prosinac 2020.