Microsoft ukida podršku za Android aplikacije na Windowsima 11

Postojeća trgovina aplikacijama za Android Amazon Appstore na Windowsima trebala bi prestati raditi od 5. ožujka 2025. godine.

Miroslav Wranka četvrtak, 7. ožujka 2024. u 18:30
📷 Pixabay (Pexels)
Pixabay (Pexels)

Microsoft neočekivano ukida svoju podršku za aplikacije za operativni sustav Android unutar Windowsa 11.

Imat ćete godinu dana za igranje igara na svom tablet računalu s Windowsima dok podrška službeno ne istekne.

Microsoft nije objavio razlog zašto ukida podršku za Windows podsustav za Android, no ta je obavijest objavljena u sklopu službenog dokumenta namijenjenog Microsoftovim razvojnim programerima.

To bi trebalo značiti kako će postojeća trgovina aplikacijama za Android Amazon Appstore na Windowsima prestati raditi od 5. ožujka 2025. godine.

Tehnička podrška ostat će dostupna korisnicima do tada. Kupci koji su instalirali Amazon Appstore ili Android aplikacije prije 5. ožujka 2024. i dalje će imati pristup tim aplikacijama do datuma obustave 5. ožujka 2025.

U Amazonu ne očekuju kako će se ukidanje podrške odmah osjetiti, ali s vremenom neke aplikacije možda neće ispravno funkcionirati.

Moguće je kako do ukidanja podrške dolazi zbog toga što nije postojao službeni pristup Googleovoj trgovini aplikacijama Play, već je sve išlo preko Amazona.

Također, iako Microsoftova i tablet računala tvrtke Lenovo i dalje izdaju postoje, nema puno uređaja koji bi tražili takve aplikacije.