Kako Internet stvari mijenja naš svijet? Saznajte na IOT Forumu u listopadu

Novo izdanje vodeće hrvatske konferencije posvećene Internetu stvari održava se u listopadu i bit će posvećeno trendovima u tom brzorastućem sektoru, koji sve više ulazi u naše živote

Mreža srijeda, 4. rujna 2024. u 02:45

Od umreženih autonomnih vozila, koja još uvijek nisu svakodnevica ali se u njih mnogo ulaže, pa sve do, primjerice, već vrlo aktualnih pametnih brojila za struju – Internet stvari svugdje je oko nas, iako ga možda nekad niti ne primjećujemo.

Ove godine ukupni prihod IoT sektora bit će i do 950 milijardi dolara, dok će najveći segmenti biti upravo automobilski sektor, ali i industrijska te potrošačka povezana elektronika. Pametni gradovi, zdravstvo i pametne financije također su značajni dijelovi ove rastuće industrije. Potrošačka elektronika pritom je brojčano najvažniji dio sektora s više od 10 milijardi aktivnih povezanih uređaja.

Prihod sektora Interneta stvari 📷 Statista.com
Prihod sektora Interneta stvari Statista.com

Neke procjene govore da će Internet stvari bilježiti složenu godišnju stopu rastu (CAGR) od čak 24,3% do 2030. godine, što bi praktički utrostručilo veličinu te industrije u narednom petogodišnjem razdoblju. Bilo da se radi o "velikim" tehnologijama poput pametnih vozila, ili pak jednostavnim kućnim ili industrijskim senzorima i modulima – još uvijek je dobro vrijeme za ulazak na IoT tržište.

IOT Forum, sedmo izdanje

IOT Forum, powered by Bug, vodeći je hrvatski događaj za one koji tu tehnologiju implementiraju i razvijaju, njihovih potencijalnih krajnjih korisnika, kao i posrednika, tvrtki koje implementiraju rješenja temeljena na Internetu stvari. Ove godine IOT Forum održava se 15. listopada. već sedmo izdanje ove konferencije bit će moguće pratiti uživo u prostoru HUB385 ili putem streaminga.

Program konferencije još uvijek se gradi, a sastojat će se, kao i dosad, od stručnih predavanja i panel rasprava. Konferencija će pružiti sudionicima priliku da se upuste u dubinske analize utjecaja IoT-a u cjelini, neke njegove specifične primjene, ali i spregu s nezaobilaznom AI automatizacijom u sve više industrija.

IOT Forum je pravo mjesto za sve one koji žele biti u toku s najnovijim razvojima u područjima Interneta stvari te žele razumjeti kako ta tehnologija mijenja naše živote, industrije i društvo u cjelini.