Mreža ima novu web stranicu

Od sada će vas internetski sadržaji Mreže dočekivati na novom web serveru, tehnološki istom na kojem se nalazi i Bug.hr

Miro Rosandić utorak, 30. siječnja 2024. u 19:00

Časopis Mreža izlazi već skoro trideset godina. Kratko vrijeme bila je podlistak Buga, a onda se, vrlo brzo „osamostalio“. I dugo već ima svoju web stranicu, postavljenu na WordPress platformi. Odlučili smo to promijeniti i integrirati Mrežu u naš internetski eko sustav (kako se to sada kićenim jezikom opisuje).

Bio je to sasvim prirodan korak jer se digitalno izdanje Mreže ionako nalazi od početka na istom serveru gdje je i Bug, pa će sada taj sadržaj činiti prirodnu cjelinu s news portalom. I do sada smo postavljali linkove na objave s Mreže na Bug, a od sada klikom na njih nećete odlaziti u potpuno drugo okruženje.

Čitatelji koji su prijavljeni na Bug.hr, automatski ostaju prijavljeni i na Mrežu, sve benefite koje imaju  na račun toga, imat će i na Mreži.

Kako to već biva kod ovakvih projekata – sadašnji izgled i ponuda sadržaja su u svojevrsnoj beta faza, ali nismo htjeli to posebno isticati na samom webu. Uostalom, nije ništa čudno da se na bilo kojim web stranicama događaju promjene „u hodu“, pa očekujte da će tako biti i s webom Mreže u idućim danima, pa i tjednima.

Vjerojatno nije potrebno ni napominjati kako se radi o responzivnom webu, kojeg se može čitati na svim platformama, a URL je ostao isti kao i do sada: https://mreza.bug.hr/