Fortnite se vraća na Appleove uređaje u Europskoj uniji

Epic Game će također će povući svoje igre iz trgovine aplikacijama Samsung Galaxy Store, u znak protesta protiv odluke o blokiranju preuzimanja igara mimo službene trgovine.

Mreža utorak, 30. srpnja 2024. u 07:10
📷 Fortnite
Fortnite

Epic Games je objavio kako će njen popularni naslov "Fortnite" uskoro ponovno biti dostupan na Appleovim uređajima u Europskoj uniji.

Također će povući svoje igre iz trgovine aplikacijama Samsung Galaxy Store, u znak protesta protiv odluke južnokorejskog diva o blokiranju preuzimanja igara mimo službene trgovine na uređajima s operativnim sustavom Android.  

Epic je pokušavao proširiti distribuciju svojih igara izvan službenih trgovina aplikacijama tvrtki za pametne telefone, protiveći se velikim provizijama na plaćanja unutar aplikacije i ograničenju korisnika na preuzimanje aplikacija putem namjenskih trgovina.

Epic je rekao da će njegove mobilne igre doći u AltStore na iOS-u u Uniji. AltStore je trgovina treće strane koja omogućuje preuzimanje mimo službene aplikacije.

Osim te, Epic bi trebao uskoro podržavati još najmanje dvije trgovine.

Njihova trgovina Epic Games Store također će biti dostupna za Android širom svijeta i za iOS u Europskoj uniji. Ne zna se još točno od kad.

Apple je ranije u srpnju odobrio tržišnu aplikaciju Epic Gamesa za iPhone i iPad u Europi.

Proizvođač iPhonea također se suočava s intenzivnim antimonopolskim nadzorom svojih praksi u sklopu App Storea. Europski regulatori tržišnog natjecanja rekli su u lipnju kako krši pravila Zakona o digitalnim tržištima.