Vertiv 360AI rješenja za napajanje i hlađenje HPC-a

U svijetu u kojem umjetna inteligencija (artificial intelligence, AI) i računalstvo visokih performansi (High Performance Computer, HPC) sve više mijenjaju koncept podatkovnih centara

Mreža srijeda, 3. srpnja 2024. u 11:05

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, najavio je novi portfelj rješenja za infrastrukturu podatkovnih centara visoke gustoće koji podržava povećane zahtjeve AI tehnologije za napajanjem i hlađenjem. Dostupan širom Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), Vertiv 360AI dizajniran je kako bi ubrzao implementaciju umjetne inteligencije na svim razinama. Raspon dizajna se kreće od rack rješenja za testiranje i Edge AI, do kompletnih podatkovnih centara za testiranje AI modela.

AI i ubrzano računalstvo generiraju snažnu potražnju za napajanjem i hlađenjem, s predviđenom gustoćom koja doseže do 500kW po racku. Kao rezultat, dizajn i implementacija infrastrukture za napajanje i hlađenje postali su znatno složeniji. Vertiv 360AI nudi jednostavan način za AI napajanje i hlađenje, s potpunim portfeljem rješenja za napajanje, hlađenje i servisiranje koji rješavaju izazove uzrokovane AI revolucijom. Vertiv 360AI rješenja uključuju provjerena i unaprijed projektirana rješenja koja pružaju prednosti visoke stručnosti tvrtke Vertiv, dok istovremeno eliminiraju ciklus dizajniranja.

Vertiv 360AI također sadrži prefabricirana modularna rješenja koja omogućuju klijentima implementaciju umjetne inteligencije (AI) bez ometanja postojećih radnih opterećenja i bez zauzimanja prostora. Početna rješenja Vertiv 360AI mogu napajati i hladiti preko 130kW po racku, uključujući dizajn optimiziran za naknadne ugradnje.