Google najavio novi Centar za transparentnost za jednostavniji pristup informacijama

Kako bi korisnicima olakšao pronalazak informacija o pravilima svojih proizvoda Google je najavio novi Centar za transparentnost koji će služiti kao centralno mjesto za informiranje o njihovim proizvodima i uslugama

Tomislav Stanković petak, 18. kolovoza 2023. u 12:50
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Google novom objavom na blogu ističe kako su svjesni činjenice da milijarde ljudi dnevno pristupaju njihovim proizvodima i uslugama u želji za pristupom vjerodostojnim informacijama i sadržaju.

Također žele naglasiti da shvaćaju svoju odgovornost pri pružanju takvog iskustva. Zbog toga su odlučiti predstaviti novi Centar za transparentnost koji će objediniti sve uvjete pružanja usluga, pravila proizvoda, pravila za razvojne programere i smjernice zajednice s ciljem zaštite korisnika.

Novi Centar za transparentnost će na jednom mjestu prezentirati postojeće resurse i pravila po proizvodima ili uslugama.

Osim toga, Centar ima i stranicu za pomoć korisnicima u pronalaženju načina za prijavu štetnog sadržaja i podnošenje žalbi na svim Googleovim uslugama.

"Kako se krajolik online prijetnji mijenja, naša se pravila razvijaju, pomažući u sprječavanju zlouporabe na našim platformama", navedeno je postu na blogu. “Budući da se naši proizvodi razlikuju, prilagođavamo naša pravila svakoj platformi s ciljem stvaranja sigurnog i pozitivnog iskustva za sve. Pomoću Centra za transparentnost možete saznati više o našem procesu razvoja pravila, kako provodimo naša pravila i pregledati svako pravilo prema proizvodu i usluzi.”