Strateško partnerstvo Vertiva i Ballarda za alternativne energije

Globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja Vertiv i vodeći proizvođač PEM gorivih ćelija Ballard Power Systems sklopili su strateško tehnološko partnerstvo

Mreža petak, 19. srpnja 2024. u 11:05
Fuel cell container
Fuel cell container

Partnerstvo se odnosi na rezervno napajanje podatkovnih centara, za podatkovne centre i kritične infrastrukture, skalabilne od 200 kW do više MW.

Kako bi demonstrirali tehničku izvedivost i korisničke prednosti rješenja za napajanje gorivih ćelija na vodik, Vertiv je integrirao Ballardove module za napajanje gorivim ćelijama s Vertiv Liebert EXL S1 sustavom neprekidnog napajanja (UPS) unutar demonstriranog dokazivanja koncepta (POC) u Vertivovom proizvodnom pogonu u Ohiju.

Demonstrirano Vertiv rješenje Power Module H2 u pogonu u Delawareu u Ohiju  koje je temeljeno na industrijski spremnim komponentama integrira dva Ballard PowerGen 200kW kabineta gorivih ćelija koji napajaju potpuno funkcionalni dekarbonizirani rezervni sustav. Rješenje obuhvaća kompletni podsustav za hlađenje, opremu za kondicioniranje energije i infrastrukturu za skladištenje vodika integriranu s Vertiv HPL litij-ionskim baterijama, Liebert EXL S1 UPS sustavom i Vertiv DynaFlex kontrolerom za upravljanje energijom. Rješenje Power Module H2 dio je mikromrežnog rješenja Vertiv centra za korisničko iskustvo od 1 MW, uključujući solarni PV niz od 1 MW AC i Vertiv DynaFlex sustav za pohranu energije u baterijama (BESS).

Ballard Fuel Cells
Ballard Fuel Cells

Početne provjere valjanosti i testovi pokazali su uspješan rad rezervnog napajanja s nultom emisijom stakleničkih plinova integriranog u arhitekturu neprekidnog napajanja.

Power Module H2 tvrtke Vertiv alternativa je za ispunjavanje rastućih energetskih zahtjeva budućih podatkovnih centara i generiranja rezervnog napajanja s nultom emisijom stakleničkih plinova. Prefabricirani i tvornički testirani sustav omogućuje brzo postavljanje i skalabilnu energetsku infrastrukturu za nove podatkovne centre, kao i mogućnost nadogradnje postojećih lokacija bez redizajniranja električne infrastrukture.