Rješenje za upravljanje i nadzor za rubnu i distribuiranu fizičku infrastrukturu

Kako se radna opterećenja umjetne inteligencije sve više prebacuju na rub mreže (edge computing), potreba za poboljšanom vidljivošću na tim udaljenim lokacijama podatkovnih centara postaje sve veća

Gorden Knezović ponedjeljak, 23. rujna 2024. u 09:10

Prepoznajući tu potrebu, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja Vertiv predstavio je Vertiv Environet Connect, rješenje za upravljanje i nadzor povezano s cloud computingom i temeljeno na webu. Sadrži sučelje koje je neovisno o uređaju, što omogućuje upravljanje različitom infrastrukturom podatkovnih centara na više lokacija, bez obzira na proizvođača. Environet Connect je dostupan u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) te u Sjevernoj Americi.

Environet Connect ubrzava implementaciju udaljene Vertiv opreme i unaprjeđuje njenu ispravnost i učinkovitost kroz masovnu pripremu i firmware ažuriranja za upravljanje mrežnim karticama. Sustav za praćenje povećava nadzor nad kritičnom infrastrukturom i omogućuje prilagodljive i optimizirane obavijesti o alarmima. Nadzor pokriva sustave neprekidnog napajanja (UPS), jedinice za distribuciju električne energije (PDU), generatore i toplinske jedinice.

"Implementacije na rubu mreže brzo rastu i uskoro bi ih mogle potaknuti stvarne aplikacije umjetne inteligencije kao što su veliki jezični modeli, prediktivna analitika i autonomna vozila. Iako te aplikacije trenutačno rade u podatkovnim centrima, mogle bi se brzo prebaciti na rub mreže kako bi se smanjilo kašnjenje i izbjegla dodatna opterećenja sustava. Implementacija sigurnog, jednostavnog i web-dostupnog rješenja za nadzor kao što je Environet Connect poboljšava operativnu vidljivost i maksimizira vrijeme rada u udaljenim okruženjima", rekao je potpredsjednik softvera i digitalnih rješenja tvrtke Vertiv Wesley Lim.