Reddit u javnoj ponudi dionica cilja na prikupljanje tri četvrtine milijarde USD

Tvrtka planira prodaju 22 milijuna dionica po cijeni od 31 do 34 američkih dolara po dionici, što vrijednost tvrtke postavlja na oko 5,6 milijardi USD.

Miroslav Wranka utorak, 12. ožujka 2024. u 19:37
📷 Brett Jordan (Pexels)
Brett Jordan (Pexels)

Medijska platforma Reddit i njezini investitori nastojat će prikupiti 748 milijuna američkih dolara u inicijalnoj javnoj ponudi (IPO).

Tvrtka planira prodaju 22 milijuna dionica po cijeni od 31 do 34 američkih dolara po dionici, što vrijednost tvrtke postavlja na oko 5,6 milijardi USD
U planu je uvrštavanje u Njujoršku burzu. Tijekom zadnje runde financiranja procjenjivalo se kako Reddit vrijedi 10 mlrd. USD.

S predstavljanjem IPO-a krenut će 11. ožujka. Službena objava cijena predviđena je za 20. ožujka, a početak trgovanja trebao bi biti dan kasnije.

Osamnaest godina stara tvrtka, koju su osnovali Steve Huffman i Alexis Ohanian, izlaskom na tržište dionica malo će ublažiti sušu ponuda te vrste.

Prema podacima tvrtke Renaissance Capital, tijekom prošle godine u Sjedinjenim Državama je samo 108 tvrtki obavilo IPO, što je četvrtina broja zabilježenog u 2021. godini.