Microsoft lansira Xbox Mastercard - svoju prvu kreditnu karticu

Xbox Mastercard neće imati godišnju naknadu, a svakodnevna kupnja i potrošnja određenih usluga donosit će Xbox igračima dodatne bodove za kupnju igara i dodataka unutar Xboxa

Tomislav Stanković utorak, 12. rujna 2023. u 21:25
📷 Image: Xbox
Image: Xbox

Microsoft planira lansirati Xbox kreditnu karticu koja će zasad biti dostupna samo korisnicima u SAD-u. Riječ je o kreditnoj kartici, koju izdaje Barclays, bez godišnje naknade. Sve kupnje izvršene putem kartice generirat će bodove koji će se moći iskoristiti za Xbox igre i dodatke.

Svaki potrošeni dolar generira bod na kartici, a 1500 bodova dovoljno je za darovnu karticu od 15 dolara koja se može iskoristiti u Microsoftovoj online Xbox trgovini.

Dodatni bodovi moći će se dobiti za kupnju i potrošnju unutar Microsoft Storea, streaming servisa kao što su Netflix i Disney+ te svakodnevne kupnje i usluge dostave.

Članovi mogu odabrati jednu od pet dostupnih opcija dizajna kartice inspiriranih Xboxom dok će na stražnju stranu moći postaviti svoje Xbox oznake, navodi Mastercard.

Microsoft najavljuje da bi ova kartica trebala biti dostupna već krajem rujna ove godine. Trenutno je namijenjena samo korisnicima unutar Xbox Insider programa i ne zna se kada će se proširiti na ostala tržišta.

📷 Image: Xbox
Image: Xbox