Foxconn rekordno u travnju, nadaju se i odličnom ostatku godine

Tvrtka, koja se službeno zove Hon Hai Precision Industry, u travnju je dosegla 15,83 milijarde američkih dolara prihoda.

Mreža subota, 11. svibnja 2024. u 10:54
📷 Taras Shypka
Taras Shypka

Tajvanski Foxcon očekuje rast prihoda u drugom tromjesečju, a u travnju su ostvarili rekordnu prodaju. Drugi kvartal i dalje će biti vansezonsko razdoblje, dok će njihovi glavni proizvodi ući u vrijeme tranzicije između starih i novih izdanja. 

Ipak, nadaju se rastu kako na razini tromjesečja, tako i na godišnjoj. Nisu ponudili obrazloženje, kao ni brojčane pokazatelje. 

Tvrtka, koja se službeno zove Hon Hai Precision Industry, u travnju je dosegla 15,83 milijarde američkih dolara prihoda, što je najveća zabilježena brojka u tom razdoblju ikad i predstavlja rast od 19 posto u odnosu na prethodnu godinu. Prihodi u proizvodima pametne potrošačke elektronike, uključujući pametne telefone, u travnju su pokazali značajan rast na godišnjoj razini, priopćili su iz Foxconna.

Jednim je dijelom za to zaslužna snažna potražnja za web poslužiteljima s umjetnom inteligencijom tijekom travnja, što je pridonijelo rastu u segmentu računalstva u oblaku i mrežnih proizvoda.

Službena objava financijskih podataka za prvo tromjesečje najavljena je za 14. svibnja. Ranije su bili objavili kako je prihod za prvo tromjesečje pao za 9,6 posto na godišnjoj razini. 

Prvi kvartal o tromjesečje tradicionalno u pravilu predstavlja zatišje nakon predblagdanske i blagdanske sezone, kada je povećana potražnja za potrošačkom elektronikom. 

Apple, čiji je Foxconn najveći pojedinačni dobavljač, objavio je kvartalne rezultate i prognoze bolje od očekivanih, a njegov prvi čovjek Tim Cook najavio je povratak rasta prihoda u tekućem tromjesečju.