Umreženi automobili - Pad tržišta u Kini i Europi, rast u Sjevernoj Americi

Qualcomm dominira tržištem čipova za povezivanje automobila, s više od 80% udjela. Rolling Wireless vodi na tržištu modula za povezivanje u automobilskoj industriji, a slijede ga LG i Quectel. Svaki drugi povezani automobil imat će 5G vezu do 2027. godine

Gorden Knezović utorak, 18. listopada 2022. u 02:15
Zbog testova kvalitete, sukladnosti i certifikata, za što je potrebna posebna stručnost, specijalizirani proizvođači automobilskih modema, kao što su Rolling Wireless i LG, vodeći su na globalnom tržištu 📷 Counterpoint Global Automotive NAD Module and Chipset Tracker, Q2 2022.
Zbog testova kvalitete, sukladnosti i certifikata, za što je potrebna posebna stručnost, specijalizirani proizvođači automobilskih modema, kao što su Rolling Wireless i LG, vodeći su na globalnom tržištu Counterpoint Global Automotive NAD Module and Chipset Tracker, Q2 2022.

Prema istraživanju Counterpointova Global Automotive NAD Module and Chipset Trackera, globalne isporuke automobilskih modema i čipova porasle su samo 3% na godišnjoj razini u prvoj polovici 2022. godine (H1 2022.). Prema podacima Counterpoint Researcha, rast prodaje umreženih automobila premašio je rast klasičnih (neumreženih) automobila prvi put u prvoj polovici 2022. godine.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 11 / 2022 studeni 2022.