Vinted - sve popularnija platforma za prodaju i kupnju rabljene odjeće, obuće i modnih dodataka

Prodaja i kupovina rabljene odjeće ne samo da pomaže u smanjenu otpada nego može pomoći i da se znatno uštedi novac. Vinted je sve popularnija platforma i među domaćim korisnicima koja omogućava da se na jednostavan način prodaje i kupuje rabljena odjeća, obuća i modni dodaci…

Matija Gračanin četvrtak, 25. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Vinted 
Namjena Platforma za kupnju i prodaju rabljene odjeće i obuće
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

U smislu održivosti, kupovina rabljene odjeće, obuće i drugih modnih datoteka i više je nego opravdana jer se time, u najmanju ruku, smanjuje količina otpada i možda nepotrebno odbačene odjeće, a jednako se tako izbjegavanjem kupovine isključivo nove odjeće može i znatno uštedjeti.

Vinted je sve popularnija platforma putem koje je vrlo lako moguće prodavati i kupovati rabljenu odjeću, obuću i modne dodatke od pojedinaca koji su je spremni prodati, a spada u platforme koje su dostupne i domaćim korisnicima. Sve počinje otvaranjem korisničkog računa, a onda je odmah moguće dodati prvi odjevni predmet koji se želi prodati za što nije potrebno ni plaćati bilo kakvu naknadu.

Naravno, Vinted se može koristiti i samo za kupovinu, a čini se da je prema ponudi predmeta ova aplikacija doista popularna među domaćim korisnicima. Kupci su zaštićeni uz plaćanje male naknade koja im osigurava povrat novca za slučaj da kupljeni predmet ne bude dostavljen ili ne odgovara opisu, no uvijek se treba dobro informirati o svojim pravima.

Sam proces prodaje je prilično jednostavan, doda se predmet koji se želi prodati sa svim detaljima i fotografijama, a kada se dobije narudžba, treba ga zapakirati i poslati kupcu uz pripremljenu otpremnicu odnijevši ga na dogovorenu točku unutar pet dana. Kad kupac potvrdi da je sve u redu, dobit će se novac.

Naravno, sama platforma nudi sve što je potrebno kako bi kupcima olakšala da pronađu ono što žele, a prodavateljima da lakše pronađu put do kupaca. Da je tome doista tako, sigurno svjedoči i činjenica da Vinted koristi više od 75 milijuna korisnika što je svakako impresivna brojka.