Haker upao u OpenAI, došao do internih poruka i rasprava

Izvukao je pojedinosti rasprava na internetskom forumu gdje su zaposlenici razgovarali o najnovijim tehnologijama OpenAI-ja.

Mreža nedjelja, 7. srpnja 2024. u 11:05
📷 Shantanu Kumar (Pexels)
Shantanu Kumar (Pexels)

Haker je prošle godine dobio pristup internim sustavima za razmjenu poruka u tvrtci OpenAI i ukrao detalje o dizajnu tehnologija umjetne inteligencije tvrtke.

Izvukao je pojedinosti rasprava na internetskom forumu gdje su zaposlenici razgovarali o najnovijim tehnologijama OpenAI-ja. Navodno nije ušao u sustave u kojima OpenAI drži i gradi svoju umjetnu inteligenciju.

Direktori OpenAI-ja obavijestili su i zaposlenike na zajedničkom sastanku u travnju prošle godine i upravu tvrtke o hakerskom upadu, ali su odlučili kako neće obavijestiti javnost jer nisu bili ukradeni podaci o kupcima ili partnerima.

Također, nisu incident smatrali prijetnjom nacionalnoj sigurnosti, vjerujući kako je haker privatna osoba bez poznatih veza s inozemnom vladom. Nisu o svemu obavijestili ni američke savezne agencije za provođenje zakona.

OpenAI je u svibnju priopćio kako je omeo pet operacija koje su nastojale koristiti njegove modele umjetne inteligencije za obmanjujuće aktivnosti na internetu.

U svibnju je 16 tvrtki koje razvijaju umjetnu inteligenciju obećalo kako će sigurno razvijati tehnologiju.