Aleksandar Raić iz Infobipa odlazi u Pontis

Raić je stručnjak za razvoj i primjenu umjetne inteligencije. U Infobipu je proveo zadnje nešto manje od četiri godine. Na novo radno mjesto dolazi s pozicije potpredsjednika za umjetnu inteligenciju.

Miroslav Wranka subota, 3. kolovoza 2024. u 07:10
Aleksandar Raić 📷 Pontis
Aleksandar Raić Pontis

Aleksandar Raić je u tvrtci Pontis Technology preuzeo poziciju člana uprave za umjetnu inteligenciju, istraživanje i razvoj i partnerstva te poziciju globalnog potpredsjednika za umjetnu inteligenciju u američkoj investicijskoj grupaciji Bridgewest, većinskim vlasnicima Pontisa.

U upravi Pontisa pridružit će se glavnoj izvršnoj direktorici Nataši Zec i tehničkoj direktorici Dijani Perić.

Raić je stručnjak za razvoj i primjenu umjetne inteligencije. U Infobipu je proveo zadnje nešto manje od četiri godine. Na novo radno mjesto dolazi s pozicije potpredsjednika za umjetnu inteligenciju.

"Pridružujem se Pontisu i Bridgewestu s ciljem da se stavimo na globalnu kartu tvrtki koje uspješno razvijaju najnaprednija IT rješenja na polju umjetne inteligencije s lokalnim stručnjacima i znanjem.

Na temelju moga dosadašnjeg iskustva i sudjelovanja u razvoju globalnih usluga s umjetnom inteligencijom, vidim puno prostora i potencijala za kreiranje i korištenje najnovijih tehnologija istraživanja i razvoja umjetne inteligencije u Europi, Hrvatskoj i pa onda i u Pontisu", rekao je Raić.

"Kroz razvijanje IT rješenja na području umjetne inteligencije Pontis će podržavati poslovanje i proizvodnju više od 30 tvrtki diljem svijeta iz sastava Bridgewest grupe iz najrazličitijih industrija kao što su farmaceutika, nekretnine ili softver. Pored toga svakako planiramo ponuditi naše usluge i znanja iz umjetne inteligencije na tržištu i drugim zainteresiranim tvrtkama", rekla je Nataša Zec.

Raić je diplomirani inženjer računalstva s preko 30 godina iskustva rada u IT industriji na rukovodećim pozicijama vezanim uz razvoj i implementaciju IT rješenja u velikim poslovnim sustavima kao što su Pliva, Barr, Teva, Croatia osiguranje i Infobip. Trenutno je na doktorskom studiju varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike s doktorskom tezom iz umjetne inteligencije.