HPE preuzima tvrtku Morpheus Data

Njihova platforma je u srcu HPE-ove usluge GreenLake od 2022. godine. HPE ju želi pretvoriti u platformu za inovacije u hibridnom IT-ju.

Miroslav Wranka ponedjeljak, 19. kolovoza 2024. u 07:10
📷 Growtika (Unsplash)
Growtika (Unsplash)

Hewlett Packard Enterprise najavio je akviziciju još jednog partnera. Preuzet će tvrtku za upravljanje računalnim oblakom Morpheus Data. 

Vrijednost transakcije nije obajavljena. Trebala bi biti zaključena do 1. listopada ove godine.

Zasad nije jasno hoće li Morpheus nastaviti postojati kao zaseban brend.

Njihova platforma je u srcu HPE-ove usluge GreenLake od 2022. godine. HPE ju želi pretvoriti u platformu za inovacije u hibridnom IT-ju.

Uz to, žele kombinirati komplementarne mogućnosti te dvije tvrtke u područjima kao što su FinOps, pružanje samoposluživanja i upravljanje životnim ciklusom aplikacije.

Morpheus je usredotočen na upravljanje multi-cloud okruženjima s priključcima za osnovne tehnologije virtualizacije kao što su Microsoft Azure Stack Hub, KVM/OpenStack i VMware ESXi, među ostalima.

Također surađuju s tvrtkama Dell, Lenovo i Amazon Web Services. HPE će po preuzimanju nastaviti opsluživati ih sukladno ugovorima. 

Morpheus raspolaže s približno 100 integracija hibridnog oblaka bez koda, što bi trebalo pojednostaviti pružanje aplikacija i upravljanje hibridnim oblakom izvan onoga što GreenLake može ponuditi.

OpsRamp, kojeg je HPE kupio prošle godine, također će biti kombiniran s Morpheusom radi automatiziranja upravljanja životnim ciklusom aplikacija.