LG MyView 27SR50F-W je pomalo neobičan monitor s WebOS sučeljem i Full HD rezolucijom

Radi se o estetski lifestyle modelu, a po mogućnostima "pametnom monitoru" koji uz gledanje streaming servisa bez vanjskih izvora podržava i Apple AirPlay. Istovremeno nije namijenjen gamingu ili ozbiljnijim poslovnim zadacima

Bug.hr nedjelja, 24. ožujka 2024. u 06:00
SPECIFIKACIJE –LG UltraGear 27GR83Q-B
Ekran 27'' (1920 x 1080) / 60 Hz
Tip matrice/Pozadinsko osvjetljenje  IPS / Edge LED
Kontrast/Svjetlina 1000:1 / 250 cd/m2
Vrijeme odziva 14 ms
Kutovi gledanja (hor./vert.) 178 / 178° 
Konektori 2 x HDMI, 2 x USB Type A

LG 27SR50F-W je monitor iz MyView serije koji kao glavnu mogućnost donosi pametno sučelje webOS, poznato svim korisnicima televizora ovog proizvođača. Estetikom, ovaj model spada u lifestyle modele i donekle podsjeća na slične pametne monitore iz Samsunga. LG je iskombinirao napredne pametne mogućnosti poput streaminga, aplikacija i podrške za Apple AirPlay s relativno niskom cijenom, no nije pretjerano mislio na gaming i produktivne korisnike.

Trostrani dizajn bez okvira nadopunjen je nešto debljom bradom na kojoj je logo proizvođača. Baza stalka je pravokutna, a na nju se nastavlja široki stalak s rupom za provođenje kablova. Dominira bijela boja i dizajn je dopadljiv i moderan. Što se tiče ergonomskih mogućnosti, one nisu osobito izražene i moguće je samo naginjanje naprijed-natrag -5 ~ 15º. Monitor dolazi s poznatim Magic Remote daljinskim upravljačem koji već godinama ide uz LG televizore i omogućuje navigaciju kroz njihovo webOS pametno sučelje.

Moderan dizajn s tankim rubovima i bijelom estetikom te webOS pametno sučelje s Magic Remote daljincem glavne su prednosti ovog IPS Full HD monitora
Moderan dizajn s tankim rubovima i bijelom estetikom te webOS pametno sučelje s Magic Remote daljincem glavne su prednosti ovog IPS Full HD monitora

Upravo je to sučelje u inačici 23 glavna prednost ovog monitora. Putem daljinskog upravljača ili preko mobitela moguće je upravljati sadržajima kao što su brojne aplikacije, uključujući sve aktualne video streaming servise. LG je ugradio i glasovno pretraživanje uz pomoć AI pomoćnika. Osim toga, podržan je rad u Microsoft Office365 bez potrebe za spojenim računalom. Ovaj monitor podržava i Apple AirPlay pa možete streamati s iPhonea ili MacBook računala na ovaj monitor bez problema.

LG MyView 27SR50F dolazi s klasičnim IPS ekranom koji ima dobar prikaz boja i kutove gledanja. Svjetlina ide do 250 cd/m2 što je u redu za svakodnevan rad, ali neće puno pomoći kod podržanog HDR 10 standarda. Kontrast je klasičan skroman za IPS panele, a vrijeme odziva neće privući gamere, kao ni izostanak podrške za FreeSync i G-Sync. Monitor ima Full HD rezoluciju i 60 Hz stopu osvježavanja ekrana, pa nije osobito pogodan za gaming ili kreativne profesionalce. S druge strane, pametne mogućnosti ili rad u uredskim aplikacijama su ozbiljna mogućnost.

Dizajnom dominira bijela boja. Ergonomija nije osobito raznovrsna i omogućeno je jedino naginjanje naprijed natrag
Dizajnom dominira bijela boja. Ergonomija nije osobito raznovrsna i omogućeno je jedino naginjanje naprijed natrag

Od sučelja, LG je ugradio dva HDMI i dva USB porta tipa A. LG nije ponudio USB C, a nema ni utora za slušalice, ali monitor dolazi s Bluetooth modulom, pa je moguće bežično spojiti slušalice. Tu su i dva stereo zvučnika od 5W koji bi trebali zadovoljiti osnovne potrebe. Cijena ovog modela na našem tržištu je 229 eura, a cilja na korisnike kojima će se dopasti trendy dizajn i pametne mogućnosti gdje nakon rada u Excel tablici možete upaliti seriju na Netflixu.