WhatsApp uvodi Channels, značajku komunikacije jedan prema više

Primanje novosti od ljudi, organizacija, umjetnika, poznatih osoba i drugih unutar WhatsAppa sada će biti još dostupnije uz zadržavanje privatnosti

Tomislav Stanković četvrtak, 14. rujna 2023. u 10:09
📷 Image: WhatsApp
Image: WhatsApp

Primarna značajka kanala je komunikacija jedan prema više putem slanja poruka, a dodaju se i novi načini interakcije kao što su reakcije emotikonima.

WhatsApp kanali nalazit će se u zasebnoj kartici aplikacije, a osiguravat će korisniku privatnost na način da ostali korisnici neće imati uvid u kanale koje korisnik prati.

Također, osobni podaci računa korisnika neće biti vidljivi. U narednim mjesecima svakome će biti omogućeno da stvori vlastiti kanal. Administratori kanala bit će odgovorni za sadržaj na njemu.

Najavljeno je bolje filtriranje kanala ovisno o tome u kojoj se zemlji korisnik nalazi, a isto tako moći će se vidjeti ukupan broj reakcija ispod poruka. Najaktivniji kanali bit će lako dostupni za praćenje, tj. oni koji budu imali najviše pratitelja i budu najpopularniji.

Kako je objavljeno na službenom blogu, nova značajka trebala bi biti dostupna tijekom sljedećih tjedana u više od 150 zemalja.

Na službenim Meta stranicama stoji kako je ovo tek početak, kanali će se proširivati i dodavat će se nove značajke, a sve to temeljem povratnih informacija korisnika.