Telegram cilja na milijardu korisnika do kraja ove godine

Tvrtka također planira pokrenuti trgovinu aplikacija i preglednik unutar aplikacije s podrškom za web3 stranice ovog mjeseca.

Mreža petak, 9. kolovoza 2024. u 11:05
📷 Adem Ay (Unsplash)
Adem Ay (Unsplash)

Aplikacija za razmjenu poruka Telegram dosegla je 950 milijuna aktivnih korisnika. Cilj je prijeći granicu od milijardu ove godine, objavio je osnivač tvrtke Pavel Durov.

Tvrtka također planira pokrenuti trgovinu aplikacija i preglednik unutar aplikacije s podrškom za web3 stranice ovog mjeseca.

U ožujku je Telegram prešao 900 milijuna korisnika. Durov je tada rekao kako tvrtka ima za cilj biti profitabilna sljedeće godine.

Čini se kako Telegram ubrzava usvajanje web3 tehnologije na svojoj platformi. 

Tvrtka već dugo podržava inicijative za kriptovalute i blockchain, ali njezini vlastiti napori da uđe u taj prostor usporili su se nakon što je njezina početna ponuda tokena propala 2018. godina 

U prosincu 2022. tvrtka je započela dražbu korisničkih imena na TON blockchainu.

Od tad su se fokusirali na pomoć programerima u izradi mini-aplikacija i igara koje koriste kriptovalute za transakcije. 

Ove su godine počeli dijeliti prihod od oglasa s vlasnicima kanala dijeleći toncoin (token na TON blockchainu). 

Ranije ovog mjeseca Telegram je počeo dopuštati vlasnicima kanala da pretvaraju zvijezde u toncoin kako bi kupovali oglase po sniženim cijenama ili trgovali kriptovalutama.

Dugo su ih, međutim, mučile prijevare. Od studenog 2023. prevaranti aktivno prodaju različite šeme za krađu toncoina od korisnika, prema izvješću tvrtke Kaspersky. 

Durov tvrdi kako Telegram radi na ublažavanju takvih prijevara.

'Uskoro će Telegram početi prikazivati ​​mjesec registracije i državu za javne račune (slično Instagramu). Također ćemo dopustiti organizacijama da koriste svoje mini aplikacije za izdavanje oznaka za kanale, stvarajući decentralizirano tržište za provjeru treće strane', naveo je u poruci na svom kanalu, a prenosi Tech Crunch.