Strava omogućila privatne poruke unutar aplikacije

Poslušavši želje svojih korisnika, Strava uvodi izravnu razmjenu poruka, ali i grupne razgovore korisnike, pružajući im prostor za njihove privatne razgovore

Tomislav Stanković utorak, 5. prosinca 2023. u 06:00
📷 Image: Jay Miller, Unsplash
Image: Jay Miller, Unsplash

Korisnici Strave, popularne aplikacije za umrežavanje sportaša, od sada može slati privatne poruke ostalim korisnicima aplikacije.

Značajka je nastala kao rezultat prijedloga korisnika za izravnom komunikacijom unutar aplikacije.

Nova značajka omogućuje dijeljenje ruta i aktivnosti, a dostupna je od danas korisnicima besplatne i premium verzije. Omogućeni su privatni i grupni razgovori, a ostatak značajki uslijedit će tijekom sljedeće godine. Trenutno nije moguće slati slike, ali će se moći slati reakcije i GIF-ovi.

Strava tvrdi kako će razmjena poruka povećati količinu ohrabrenja koju sportaši mogu pružiti jedni drugima, što je dosad bilo moguće kroz pohvale i komentare, prenosi BikeRadar. Cilj je da korisnici motiviraju jedni druge, dijele svoj napredak te se međusobno inspiriraju i povezuju.

Ova opcija može se ograničiti samo na sljedbenike ili osobe koje se međusobno prate, ali isto tako moguće je odabrati opciju koja omogućuje to da korisniku nitko ne može prvi poslati poruku, ali će taj korisnik moći započeti razgovore s drugim ljudima. Te postavke utjecat će na dostupnost za grupne razgovore koji se automatski postavlja temeljem vidljivosti profila.

Postavke privatnosti za poruke odražavat će postavke vidljivosti profila korisnika. Primjerice, ako je profil nekog korisnika privatan, tada će moći primati poruke samo od svojih pratitelja. Ipak, to je moguće dodatno promijeniti u postavkama.

Ova verzija ne uključuje potvrde o čitanju, pa stoga neće biti moguće znati tko je pročitao poruku u grupnom razgovoru, a tko nije. Osim toga, još jedan od nedostataka je ograničen broj osoba u razgovoru, a to je 25, prenosi TechCrunch.