Google radi na značajki za otkrivanje nepoznatih pozivatelja

Unutar Googleove aplikacije Phone, uskoro će biti dostupna značajka Lookup koja će automatski pretraživati brojeve nepoznatih pozivatelja te tako korisnicima dati više informacija o onome tko ih zove

Matej Markovinović subota, 6. travnja 2024. u 19:09
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Google radi na značajki koja će omogućiti korisnicima njihove aplikacije Phone da provjere brojeve nepoznatih pozivatelja. Ova značajku, inače zvanu Lookup, već mogu koristiti beta testeri verzije aplikacije 127.0.620688474.

Za korištenje ove značajke potrebno je pronaći nepoznatog pozivatelja unutar Phonea, kliknuti na njega te odabrati opciju Lookup. Tada će se pojaviti skočni prozor s internetskim preglednicima putem kojih je moguće otkriti više informacija o broju i klikom na jedan od njih, automatski će se započeti pretraživanje.

📷 Foto: Piunika Web
Foto: Piunika Web

Kako prenosi Piunika Web, značajka Lookup ograničena je na pretraživanje brojeva koji su već registrirani u Googleovoj bazi podataka. Dakle, riječ je najčešće o brojevima tvrtki, a ne brojevima individualnih korisnika kako bi neki možda na prvu pomislili. Sličnu funkciju ima i popularna aplikacija Truecaller koja je na tržištu dostupna već godinama.

Inače, značajka Lookup već se može koristiti u Japanu, a globalna dostupnost očekuje se u lipnju.