Google gasi Google Podcasts, a slušatelje prebacuje na YouTube Music

Kao dio plana da YouTube Music postane centralno mjesto za podcaste Google je odlučio tijekom 2024. godine ugasiti postojeću aplikaciju Google Podcasts

Tomislav Stanković srijeda, 27. rujna 2023. u 07:23
📷 Image: Alvaro Reyes, Unsplash
Image: Alvaro Reyes, Unsplash

Google je početkom godine objavio da podcasti stižu na YouTube Music, a sada planira povećati svoje ulaganje u iskustvo podcasta na YouTube Musicu, čineći ga tako boljim odredištem za slušatelje i podcastere.

Kao dio ovog procesa, Google će pomoći korisnicima Google Podcasta da prijeđu na podcaste u YouTube Musicu.

Slušateljima će biti dostupan jednostavan alat za migraciju i mogućnost dodavanja podcast RSS feedova u njihovu YouTube Music biblioteku, uključujući i emisije koje se trenutno ne nalaze na YouTubeu. Alat će također uključivati opciju za preuzimanje OPML datoteke sa popisom pretplata za prijenos u aplikacije koje podržavaju njihov uvoz.

S druge strane, podcasteri će dobiti specijalizirane alate za kreiranje i analitiku, kao i RSS učitavanje, te će njihovi podcasti biti dostupni svugdje gdje slušatelji YouTube Musica već konzumiraju svoj omiljeni sadržaj.

"Znamo da će ova tranzicija potrajati, ali ovi napori omogućit će nam da izgradimo nevjerojatan proizvod i jedinstveno odredište koje nagrađuje kreatore i umjetnike i pruža obožavateljima najbolje iskustvo Podcasta", objavljeno je na YouTube blogu.