Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu - Hiperaktivna borkinja za prava potrošača EU

Zaštita prava potrošača na zajedničkom europskom tržištu prioritet je Biljane Borzan od njezina prvog dana u Europskom parlamentu. Uz tom kontekstu dosta se posvetila i tehnološkim temama te je u proteklih pet godina izvojevala nekoliko velikih pobjeda, kao što su, uz ostale, standardizacija punjača za prijenosne uređaje, gumb za otkazivanje prilikom online kupnje, uvođenje oznake popravljivosti i borba protiv internetske ovisnosti, posebno kod mladih

Zvonko Pavić petak, 19. travnja 2024. u 06:00
Biljana Borzan
Biljana Borzan

Kako biste, u nekoliko rečenica, saželi svoj dosadašnji mandat? Što su najveći uspjesi, a što biste sada, nakon tog iskustva, napravili drukčije?
Mislim da je prošli mandat prije svega obilježen borbom za jednaku kvalitetu proizvoda na istoku i zapadu EU. Taj lavovski posao trajao je godinama, i na kraju smo donijeli zakon kojim svi proizvodi, od prehrambenih, higijenskih do elektroničkih, moraju biti jednake kvalitete u cijeloj Uniji. U ovom mandatu možda je najvidljivija bila borba za dulju trajnost uređaja koje kupujemo. Međutim, ljudi vide samo rezultat neke borbe.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 5 / 2024 svibanj 2024.