Novi Assassin's Creed nosi podnaslov Shadows i stiže krajem godine

Ubisoft je potvrdio kako novo poglavlje njihovog dugotrajnog serijala nosi naziv Assassin's Creed Shadows i donosi dva igriva lika od kojih je jedan rađen prema stvarnoj povijesnoj osobi

Damir Radešić četvrtak, 16. svibnja 2024. u 13:12

Već nekoliko dana društvene mreže bruje o najavi novog Assassin's Creeda uz mnogo neprovjerenih informacija, od kojih su, prema svježoj objavi Ubisofta, neke bile i točne. Kako god bilo, spomenuti izdavački div je jučer javnosti i službeno predstavio Assassin's Creed Shadows, novo poglavlje koje će nas napokon odvesti u feudalni Japan kojeg igrači već duže vrijeme priželjkuju obzirom na tematiku cjelokupnog serijala i povijesnu pozadinu.

U ovom poglavlju koje stiže 15. studenog ove godine, bit ćemo odvedeni u razdoblje Sengoku koje su obilježili stalni ratovi i nemiri tijekom 15. i 16. stoljeća, te pratiti dvije priče uz dva glavna junaka različitih pristupa problemima.

Krhka Naoe će borbe pokušati riješiti prije no što je protivnici vide, djelujući iz sjena i prikradanjem, te je jedina koja će se moći služiti skrivenim oštricama, dok je Yasuke samuraj koji će "rušiti vrata, boriti se s više protivnika odjednom i trgati oklope", a zanimljivost je kako je potonji rađen prema stvarnoj osobi koja je služila pod japanskim daimyom Odom Nobunagom. Objavu prati i prigodni promotivni video, a rezervacije su za PC inačicu otvorene na Ubisoft Storeu i Epic Games Storeu.